С рецитал на леви поети в къщата на “Иван Черноземски" в Стария град пловдивските социалисти отбелязаха 24 май. Събитието премина под егидата на кандидата за народен представител д-р Катя Стоилова.

За втора поредна година Българската социалистическа партия събира интелектуалци, културни дейци, преподаватели, учители, поети и художници, за да отбележат заедно Деня на славянската писменост и българската азбука.

Срещата премина с рецитал на известни поети, сред които: Светла Караянева - секретар на дружеството на пловдивските писатели, Елена Диварова - зам.-председател на същата организация,  Евгения Тагарева - основател и президент на фондация “Огънят на Орфей", Катя Белчева, Иван Странджев, Тильо Тилев, Ивайло Кючуков - изп. директор на фондация “Творци на Надежда". Стихове прочетоха и  поетичното семейство Асен и Галя Димитрови.

Катя Стоилова припомни на присъстващите как преди време образованието и културата са били издигани на пиадестал и именно интелектуалците, които безспорно са с леви разбирания, са в основата на българската култура. Тя прочете и свои творби, сред които и “Къща на село" - произведението, което е носител на наградата “Добромир Тонев".

Всеки участник получи по една червена роза от водача на листата на "БСП за България" за 16 МИР Иван Петков, който ги поздрави за предстоящия празник. Той подчерта, че хората в културата и образованието са съвременните носители на огъня на истинската памет и история на нацията ни, която в последните години мнозина се опитват да пренапишат. Затова, според него, поколенията трябва да четат български автори и да се гордеят с тях.

Българската социалистическа партия - Пловдив поздравява всички учители, преподаватели и културни дейци с най-светлия ни празник - 24 май!