С празнична програма, посветена на Деня на Европа, Областен информационен център - Бургас и Община Бургас ще отбележат 9 май. През целия ден, в различни точки на града, са планирани събития за бургазлии от всички възрасти. 

Разнообразните инициативи ще стартират с открита приемна на мрежата от организации, представляващи институциите на  Европейския съюз в града.  Представители от Областен информационен център - Бургас, Европа Директно - Бургас, EURES и EURAXESS ще предоставят експертна информация и съдействие на граждани, неправителствения сектор, бизнеса и всички заинтересовани страни.

Програмата ще продължи с нестандартна арт игра под формата на флашмоб "Евро Одисея". Ученици от ПГЧЕ "Васил Левски" ще накарат историята на Европейския съюз да оживее пред сградата на Община Бургас. 

 

В 12.00 часа, по традиция, ще звучат европейски произведения от репертоара на Бургаския духов оркестър. Мястото на провеждане на събитията са площад "Толерантност", площад "Атанас Сиреков" и открита сцена "Часовника". 

 

Празничният ден ще завърши в 14.00 часа в КЦ 'Морско казино", където талантите на Център за подкрепа на личностното развитие - Бургас ще изложат претворена "Европа на белия лист".