С прекрасен концерт, пълна зала, много аплодисменти, цветя и поздравления Детски танцов ансамбъл "Лудогорче“ към Капански ансамбъл-Разград отбеляза 50 години от създаването си.

Спектакълът в залата на Общинския културен център бе озаглавен "Приказка от танци“. В него участваха както настоящите изпълнители, така и част от предходни поколения танцьори. Статистиката сочи, че през годините над 2500 лудогорчета за закърмени с любов към фолклора и българските традиции във фолклорната формация.  Репертоарът на ансамбъла, създаден към ОУ“Васил Левски“, включва 67 танца от различни етнографски области. Във витрината с отличията пък са награди от множество национални и международни фестивали и конкурси. Златна лира на Съюза на музикалните и танцови дейци; Юбилеен медал 1300 год. България; плакет на Републикански  комитет за любителско творчество и награда “За европейски принос“, учредена от Общински съвет Разград, също са сред отличията. В деня на концерта на заседания на постоянни комисии към Общински съвет-Разград бе одобрена номинацията на ДТА“Лудогорче“ за наградата на името на Никола Икономов, предстои гласуването й и на сесия на местния парламент. Вихрените български танци, изпълнени от ДТА“Лудогорче“, освен родната публика са впечатлили и зрителите в Унгария, Германия, Испания, Франция, Турция, Русия и други държави, в които ансамбълът е имал турнета.

Част от първите танци, поставени от "бащата“ на "Лудогорче“ Стефан Иванов, бяха представени и от настоящото поколение лудогорчета. Създателят и дългогодишен ръководител на ансамбъла бе дълго аплодиран, когато от сцената сподели спомени от основаването на "Лудогорче“, Стефан Иванов разказа и за своята лична мотивация и подходи в работата си с децата.

В края на "Приказка от танци“ лудогорчетата и техните ръководители получиха поздравления и от Кмета на Община Разград Добрин Добрев, който бе в залата заедно с председателя на Общинския съвет Галина Георгиева и заместник-кметовете Елка Неделчева и Зорница Евгениева. "Летописът на ДТА“Лудогорче“ бе допълнен тази вечер с този прекрасен концерт. В този летопис са вградени много труд, воля, ентусиазъм, неуморна работа, затова е важно да поздравим първопроходника Стефан Иванов и съмишлениците му, както и всеки хореограф, корепетитор, служител, който с труда си е направил така, че разградските танцьори да развълнуват с изпълненията си хиляди хора, да покорят много сцени по света и у нас.“ – каза Кметът Добрин Добрев. "Дълбок поклон за това, което сте направили и продължавате да правите, пожелавам ви много здраве, много танци, много покорени сцени и много успехи в следващите 50 години от летописа на ансамбъла“ – завърши г-н Добрев

Поздрави към ръководителите на ансамбъла - Иван Иванов – главен художествен ръководител и хореограф, Десислава Иванова –ръководител на танцов състав, Ненчо Ненов – дългогодишен корепетитор и гардеробиера Неджля Хашимова – отправи и директорът на Капанския ансамбъл Светослав Стойчев. Той направи и подарък на малките танцьори – голяма и вкусна торта, а родителите им поднесоха кошници и подаръци на ръководителите на състава.

Главният художествен ръководител на ДТА“Лудогорче“ Иван Иванов благодари на родителите за подкрепата, както и на Капански ансамбъл и Община Разград, както и на децата, които изпълниха сцената с красота и заслужиха  аплодисментите на публиката. Те разказаха истинска приказка от танци. Имам само едно желание: тази приказка от танци да няма край.“ – завърши г-н Иванов.