Производители на птици и птичи продукти подкрепят мисията на фондация "Искам бебе", предаде кореспондент на "Фокус". В навечерието на Великденските празници стартира благотворителна акция в помощ на двойки с репродуктивни проблеми. В нея участват шест родни птицеферми, които сформираха сдружението Български обединени птицевъди чиито председател е местния производител Даниел Божанков. По време на кампанията той и неговите колеги ще отделят по 1 стотинка от всяко продадено яйце, като средствата ще отидат при фондацията.

Планира се инициативата да продължи минимум година, като за този период производителите смятат, че могат да съберат над 100 хиляди лева.

Яйцата, които трябва да купите, ако искате да помогнете, са с марка "Борак". Те вече се предлагат в търговската мрежа, като можете да ги откриете в различни разфасовки.

"Уважаеми съмишленици, закупувайки от тези яйца, Вие дарявате по 1 стотинка, за да помогнете на двойка в пътя им към жадуваната рожба. Великден идва, а с него - вярата, че ще се роди нов живот", казват още от "Искам бебе".

Луиза ТРАНЧЕВА