Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев е на учебния център на Сухопътни войски "Тюлбе“ в Казанлък във връзка със състезание по управление на безпилотни летателни апарати, предаде репортер на "Фокус". На церемония след края на надпреварата, той ще награди отбора победител. Държавният глава е придружен от съпругата си Десислава Радева.

Състезанието започна с приемане на почетния караул от държавния глава. В него участват девет отбора – три от 2-а механизирана бригада – Стара Загора, два от 61-а механизирана бригада – Карлово и по един от Трето бригадно командване – Благоевград, Пето бригадно командване - Плевен и от 101-ви алпийски полк – Смолян.

На събитието присъстват кметът на община Казанлък Галина Стоянова, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, представители на президентската институция и на Министерството на отбраната, командирите на участващите военни формирования, представители на местни и регионални институции. 

В рамките на състезанието представители на отбранителната промишленост в България ще демонстрират бойните възможности на дронове, произведени от тях, както и на антидрон системи.