С представлението "Примък – отмък“ и изложба под надслов "Сцена и кукли“ продължава Международния театрален фестивал "Лято, кукли и приятели“, който тече във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Постановката на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов“ – Смолян ще се играе от 11:00 часа днес на сцената "Арт лято“ до Художествената галерия "Борис Денев" в парка "Асеневци“ в старата столица. Автор е Петър Тодоров, а сценографията и куклите – на Ханна Шварц. В ролите се превъплащава Десислава Минчева-Тодорова.

След представлението, от 12:30 часа, в камерна зала на Художествената галерия "Борис Денев“ ще бъде открита изложбата "Сцена и кукли“ на Емелияна Тотева – един от водещите сценографи у нас и в чужбина. Спектаклите "Принцесата и граховото зърно“ и "Телефон 112… Позвъни!“ са нейни съвместни проекти с екипа на Театър ВЕСЕЛ. Изложбата илюстрира яркия талант на сценографа с множество ескизи и проекти на кукли, костюми, маски и декори от реализирани постановки у нас и в чужбина. В експозицията са включени и театрални кукли, сътворени от Емелияна Тотева.

Международният театрален фестивал "Лято, кукли и приятели", организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и на Министерството на културата. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен.

При дъждовно време представлението ще се играе от 11:30 часа на сцена в театралния салон на Народно читалище "Искра“ – партньор на фестивала.