С празничен концерт Кюстендил посрещна Деня на християнското семейство, предаде репортер на "Фокус“. Концертът се състоя в залата на читалище "Братство“. Той беше организиран от Архиерейското наместничество към Кюстендилска духовна околия, читалище "Братство“ и Община Кюстендил.

 В програмата се включиха вокална формация "Неразделни“, Смесен хор "Братство“, деца от детските градини "Слънце“, "Първи юни“, "Славейче“ и "Мечта“, деца от Неделно училище при храм "Св. Йоан Рилски Чудотворец“ село Пиперков Чифлик.

На 21 ноември предаването "Кюстендил – град на хилядолетна култура и история" е посветено на празника "Въведение Богородично“ и деня на християнското семейство и православната младеж. Гости в предаването ще бъдат архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Исаак, докторът по теология и преподавател по религия Ивелина Николова, общественикът, учител и църковен настоятел Евгени Серафимов. В рамките на предаването ще гостуваме и на Детска градина "Слънце“ в града под "Хисарлъка“.

Предаването "Кюстендил – град на хилядолетна култура и история" се излъчва всеки понеделник от 12.00 часа до 13.00 часа. Водещ - Венцеслав Илчев.