Сцената на Драматичен театър "Стефан Киров“ беше домакин на едно от най-цветните и пъстри събития от майските дни на културата "Сливенски огньове“. В понеделник вечерта с гала-концерт приключи тазгодишното издание на Международния детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници“. В обръщението си към участниците и гостите на събитието зам.-кметът Пепа Чиликова благодари за богатата програма на групите и им пожела да са здрави и все така вдъхновяващи.

"Благодаря на всички участници и техните ръководители, благодаря на всички, които се включиха в организацията и провеждането на фестивала и, разбира се, на нашата публика, затова че сте тук и че с вашите аплодисменти подкрепяте всички участници. Скъпи деца, надявам се, че сте се забавлявали, че сте открили много нови приятели и сте натрупали незабравими спомени, които ще ви връщат отново в нашия град. На нашите гости пожелавам да разкажат на семействата и приятелите си за Сливен и да им кажа, че ще ги очакваме отново. Не спирайте да мечтаете и нека танцът продължи да бъде част от вашия живот. Ще ви чакаме отново догодина“, каза в приветствието си Пепа Чиликова.

В Международния детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници“ тази година се включиха групи от Босна и Херцеговина, Полша, Румъния, Словакия и Сърбия. Символичен домакин на събитието беше детско-юношески фолклорен ансамбъл "Тракийче“ при ЦПЛР-Детски комплекс-Сливен. Участие взеха също детските танцови състави "Мераклийчета“ при НЧ "Христо Бортев-1897“-Сливен, при ОУ "Д-р Иван Селимински“, при СУ "Константин Константинов“, "Яворче“ при СУ "П. К. Яворов“, "Детелина“ при ОУ "Елисавета Багряна“, "Бисерче“ при Военен клуб-Сливен и "Българче“ при ОУ "Христо Ботев“.