Кметът Галина Стоянова договори с представителите на местните синдикати увеличение с още пет на сто на работните заплати на всички културни институти в Казанлък. Това съобщиха за Радио "Фокус"-Стара Загора от Община Казанлък. На срещата с общинските координатори на синдикатите КНСБ Николай Маринов и конфедералния секретар в Казанлък на КТ "Подкрепа“ Цветанка Пискова бе отчетено предишното увеличение за първото полугодие от десет на сто. Така с общите усилия на местна власт и синдикати за мерки срещу растящата инфлация през 2022 г. общият ръст на работните заплати в културните институти в община Казанлък възлиза на 15 на сто.

Договореното увеличение е в продължение на водените разговори за търсене на балансиран ръст на заплатите на всички служители в Община Казанлък, включително и второстепенните разпоредители.

Основните работни заплати в сферата на общинското здравеопазване тази година са с трикратно увеличение със средства, осигурени от държавния бюджет. За длъжностите в здравните кабинети в детските градини и училищата, както и яслените групи през 2022 г. заплатите бяха увеличени на три пъти - през месеците април, юли и сега през септември с по 10% или общо за 2022 г. ръстът на работните заплати по функция "здравеопазване“ достига 30 на сто.

Рени АТАНАСОВА