С обновена здравна служба в павликенското село Мусина посрещат народния празник Бабинден, предаде кореспондент на "Фокус“. Ремонтът на здравното заведение продължи пет месеца и струва на Община Павликени близо 13 000 лева. Още 3900 лева осигуриха местни дарители. Дейностите включваха подмяна на всички прозорци и врати в службата. Помещенията бяха пребоядисани външно и вътрешно, а подовите настилки в лекарския кабинет и манипулационната бяха заменени с гранитогрес. В чакалнята са поставени нови посетителски столове. Закупени са и две камини за отопление. Всички мебели в службата бяха пребоядисани и освежени.

Сред дарителите за ремонта са 72-ма от местните жители, както и 12 от чужденците, които живеят в Мусина. Много от хората участваха и с доброволен труд.

"Тези помещения дават възможност вие да ползвате здравни услуги тук, на място в селото, и да няма нужда да пътувате до големия град. Наред с това, обновяването на помещенията ще донесе и комфорт на лекарите, които ще работят в тях. Дължим им това добро отношение, защото те са хората, които се грижат за нашето здраве“, каза при откриването на обекта кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов.