С нови униформи и състезателен дух-учениците на ПГИ "Проф. д-р Димитър Табаков“ продължават да трупат победи в различни надпревари. Така за пореден път потвърждават, че гимназията им е лидер в подготовката на млади икономисти, за които не само цифрите и сметките са важни, те отдават дължимото на чуждите езици и творческото мислене.

 

Настъпването на пролетта беше отбелязано в гимназията със състезание по немски език и култура. Сили премериха петте най-силни единадесетокласници, които представяха своите класове – Кристиян Колев от 11 а, Габриела Стоянова от 11 б, Валентин Котов от 11 в, Мартин Иванов от 11 г и Радостина Георгиева от 11 д клас. Въпросите бяха насочени към немския език, културата, обичаите и празниците в различни немскоезични страни. Победител в това полезно и интересно състезание стана Радостина Георгиева от 11 д клас. Тя получи своята награда от Лиляна Димова, която е учител не само по немски, но и по испански език и има блестящи иновативни идеи.

 

Деветокласниците на гимназията пък показаха, че могат да творят и станаха победители в областния конкурс за послание, което ще бъде вградено в Пилон Рожен.

Пламена Кожухарова, Веселина Станева, Юри Мечев и Добромир Махеров измислиха посланието, което ще представя област Сливен.

 

Конкурсът е свързан с инициативата за изграждане на внушителен пилон от 111 метра, на който ще се вее националния флаг на България, най-високото знаме в Европейския съюз. Той ще бъде поставен в сърцето на Родопите, в центъра на Роженския събор. В основата на пилона ще има плоча от мрамор, изобразяваща картата на България с 28 послания от всички административни области.

 

 

Посланието на учениците от ПГИ "Проф. д-р Димитър Табаков“, което ще бъде гравирано и ще остане за бъдещите поколения гласи: "Дедите ни – гордост и достойнство, ние – кураж и смелост!

 

 

През този месец възпитаниците на гимназията получиха и униформите си с нов дизайн. "За нас и учениците ни, униформата е символ на принадлежност към една общност – училищната. Освен това униформата е отговорност, уважение и отношение към училище, към учител, към всички съученици. Училищната униформа дава на децата  самочувствие, собствен облик и равнопоставеност“, категоричен е Димитър Добрев -директор на професионалната гимназия по икономика "Проф. д-р Димитър Табаков“ .