Пистолети "Валтер“ от ново поколение получиха служителите на Областна дирекция на МВР – Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Те им бяха връчени лично от зам.-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов на кратка церемония.

20-те оръжия са закупени за Дирекцията в старата столица в изпълнение на един от водещите приоритети на ръководството на МВР - за осигуряване на необходимото оборудване на служителите. Пистолетите ще бъдат разпределени за нуждите на служителите от отделите Криминална и Охранителна полиция, Сектор "Пътна полиция“ и 5-те Районни управления в областта.

Поръчани са нови автомобили, тестове за наркотици и алкохол, и камери.  Планирано е поставяне на пътни знаци, метални конструкции и предпазни еластична огради, както и шумящи пътни маркировки за участъци с настъпили значителен брой ПТП на територията на областта.

На срещата днес бяха обсъдени и техническото, материално и кадрово осигуряване, спецификите на криминогенната обстановка на обслужваната територия, както и други организационни въпроси.