Трима надрусани и двама пияни шофьори заловиха полицаите от Великотърновска област през почивните дни, предаде кореспондент на "Фокус". Първият случай е от нощта на събота срещу неделя, когато във Велико Търново е заловен 29-годишен водач, употребил канабис. Срещу мъжа се води досъдебно производство.

В събота вечерта в Долна Оряховица е извършена проверка на лек автомобил "Ситроен", управляван от 37-годишен местен жител. При тест за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,26 промила. Шофьорът е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство. Същата вечер околов село Патреш е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 43-годишен местен жител. Установено е, че той шофира с 1,58 промила алкохол в кръвта. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Започнато е бързо производство.

Други двама надрусани водачи са установени в горнооряховскоро село Янтра /употребил метамфетамини/ и в Стражица /употребил амфетамин, метамфетамин и метадон/. И тези нарушители са задържани и срещу тях се водят досъдебни производства.

Полицаи от Стражица и Свищов пък задържаха 23-годишно момиче и 17-годишно момче за притежание на амфетамини и марихуана. Органите на реда са образували досъдебни производства и по тези случаи.