Над 350 хиляди лева ще бъдат вложени в ремонта на спортната площадка на СУ "Цветан Радославов“ в Свищов. Парите са осигурени по проект "Красива България“, обясняват за "Фокус“ от Община Свищов.

Дейностите предвиждат обновяване и модернизиране на двора на школото, както и изграждане на нова площадка, с нови уреди и подходяща настилка.

"Необходимите ремонтни дейности са насочени към това, да се създадат благоприятни и безопасни условия за образователна, спортна и развлекателна дейност на децата, като по този начин ще се повиши качеството на получаваното образование. Проектното предложение предвижда изграждането на комбинирано спортно игрище за хокей на трева и футбол, както и ще на трибуни и монтирани седалки. Заложено е също така спортната площадка да се огради с висока ограда с цел безопасност на децата по време на игри и тренировки. За по-добра осветеност ще бъдат монтирани стълбове с лед осветление и мощни прожектори“, обясняват от Общината.

Общата стойност по проектното предложение възлиза на 368 541,00 лв., от които 128 989,00 лв. са отпуснати от проекта. Останалите 239 552,00 лв. са собствен принос на Община Свищов. 

Три са проектите, реализирани по програмата в Свищов до момента.