С множество прояви Клубът на дейците на културата в Смолян отбелязва 110-годишнината от Освобождението на Родопите. Това съобщиха от Клуба.

На 29 и 30 септември ще се проведе Национален празник на поезията. Инициативата ще бъде през паметника на Орфей и Родопа, зала "Петър Стайков“ на КДК и училищата в Смолян. Организатори са Община Смолян, Съюза на българските писатели, Клуб на дейците на културата и Дружеството на писателите в града.

На 7 октомври от 18:00 часа в зала "Петър Стайков“ ще се състои отчитане на резултатите от Националния поетичен конкурс и награждаване на победителите, посветен на 110-годишнината от Освобождението на Родопите от турско робство. 

На 12 октомври от 18:00 часа ще бъде представена Поетичната антология "Родопа – Възпев“, посветена на 110-годишнината от Освобождението на Родопите.

На 17 октомври от 18:00 часа ще бъде открита фото-изложба и представен албума "Смолян“. Събитието ще се проведе в Изложбен салон "Петър Стайков“ на КДК;

На 27 октомври от 18:00 часа отново в залата на Клуба на дейците на културата ще се проведе портретна вечер на Светозар Казанджиев, посветена на 70-годишнината от рождението му "Да се впишеш във  времето“. Организатори на събитията са Община Смолян и КДК.