Още от днес започва програмата за Празника на Сухиндол, който в града честват на 14 февруари – Трифон Зарезан, предаде кореспондент на "Фокус“. В 14:00 часа в Ритуалната зала на Общината ще бъде открита изложбата "Дан Колов – балканският лъв“ на Исторически музей – Севлиево, посветена на 130-годишнината от рождението на великия спортист. Малко по-късно в 14:30 часа в НЧ "Трезвеност 1870“ ще бъде открита изложбата с картини на ученици от СУ "Св. Климент Охридски“ и ДГ "Соня“ – "Моят роден край“.

Oт 18:00 часа в петък ще има дегустация на най-добрите домашни вина и ракии под надслов "Много поколения, една традиция във всяка капка“, като проби се събират в Общината до 14:00 часа утре. За събота е предвидено състезание по търкаляне на бурета по 225 литра в центъра на града, което ще започне в 12:00 часа. В деня преди 14-и ще има тържествена сесия на ОбС и "Зарезанска вечеринка“ в читалището от 18:00 часа.

Празничният 14 февруари ще започне с литургия в храма "Св. св. Петър и Павел“ от 9:00 часа. След това в центъра ще има празнично хоро и от там ще тръгне шествие към местността "Димчански завой“, където по традиция се случва официалното зарязване на лозите.