Общински съвет – Благоевград започна инициатива, в рамките на която на различни места в града биват поставяни купички за вода за бездомните животни, предаде репортер на "Фокус“.

От местния парламент призоваха всеки, който има възможност да се включи и да последва примера му – дали с поставяне на купички и на други места, или просто с изсипването на вода, когато видят, че някоя от тях е празна.

"Лято е, горещо е, оставете навън купичка с вода за бездомните животни. Ние започнахме инициативата, вие я продължете…. Доброто е заразно! С благодарност към хората, които веднага ни подкрепиха!“, написаха от Общински съвет – Благоевград в профила си във Facebook.

Призив да помогнем на животните в горещото време отправи и общественият посредник Злата Ризова, която написа в социалната мрежа:

"Идват горещи дни, оставете навън купичка с вода за бездомните животни. Не струва нищо, а значи толкова много! Мили хора, пазете купичките и ако имате възможност, просто долейте с вода, не ги ритайте, не ги изхвърляйте, те не са пречка за Вас - те са надежда за нечий живот!Моля шофьорите да бъдат внимателни, когато потеглят с автомобилите, защото не рядко животинките търсят прохлада под автомобилите! Нека доброто продължи“.

Точно преди седмица Благоевград се сдоби и с машина за храна за бездомните кучета. Тя е поставена на улица "Райко Даскалов“, а доброто носи две имена - Анита Ангелова и Николай Здравков.