Изцяло обновена е сградата на Народно читалище "Христо Ботев – 1888“ в павликеснкитоо село Върбовка, предаде кореспондент на "Фокус“. Преди ремонта състоянието на културната институция беше изключително влошено – имаше опасност от падащи от фасадата елементи, покривът също беше компрометиран.

Дейностите струваха 405 123 лева, отпуснати след предложение Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. С парите бяха ремонтирани покривите на основната сграда и на пристройката към нея. Обновени са фасадите на двете сгради, като максимално е запазен характерният облик на читалището. Подменена е старата дървена дограма със система от PVC профили и стъклопакет. Монтирана е мълниезащитна инсталация с приемник с изпреварващо действие. Компрометираната бетонна козирка е ремонтирана. Обновени са вътрешните помещения и е ремонтирана амортизираната електрическа инсталация. Ремонтирани са външните странични стъпала и тротоарните настилки около основната сграда и пристройката.

Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов съобщи, че до края на годината в селото предстои да бъдат завършени още обекти – допълнителното водоснабдяване, спортна площадка в двора на Основно училище "Филип Тотю“, както и разширение на Детска градина "Цветни мечти“.