В библиотеката на НЧ "Христо Ботев“ в Ценово се събраха изтъкнати жени в областта на обществения и икономическия живот, творци в различни области на изкуството и културата. Срещата беше посветена на Международния ден на жената – 8 март и премина под мотото "Жената – вдъхновение и творчество“, съобщи Община Ценово.

Във фоайето на читалищната сграда гостите бяха посрещани от съвместна изложба на две местни художнички – Катя Тонева и Павлина Николова. Секретарят на читалищното настоятелство Веска Димитрова пренесе присъстващите в пространството на мерената реч. Всеки участник в литературното четене можеше да прочете стихотворение, посветено на жената, майката, любимата… Стиховете бяха от сборника "Жената – вдъхновение и буря, сила и живот“, издаден от читалището с творби от едноименния национален конкурс, организиран през миналата година по повод Осми март.

Поетесите Мария Танкова и Пенка Петрова зарадваха присъстващите със своите най-нови творби. Секретарят на общинската администрация Мария Найденова също се включи в инициативата като прочете две стихотворения, изпратени по пощата от чужбина. Тя връчи и поздравителен адрес за празника от името на кмета на община Ценово д-р Петър Петров. "Вие сте благословени да дарявате живот, да отглеждате и възпитавате децата ни. Вашата всеотдайност ни прави по-добри и милосърдни. Вие сте нашето вдъхновение, копнеж и сила. Благодарение на вас изживяваме по-пълно красотата на света“, се казва в обращението към дамите от община Ценово. Освен с традиционните цветя участниците в литературното четене бяха приятно изненадани и със сувенири – ръчно изработена ароматна свещ