16 май беше специален за ДГ "Надежда“ в гр. Нова Загора. Ученическият театър "Минко Балкански“ при СУ "Христо Ботев“ привлече много нейни приятели по повод тържествения концерт "Кралството на цветовете“. Той се явява заключителен етап на иновативен проект по Национална програма към Министерството на образованието и науката "Хубаво е в детската градина“, по който екипът на ДГ "Надежда“ работи през цялата учебна година.

Изпълнението му обхваща поредица от дейности – спортни и с насоченост развиване талантите на децата в изкуствата, с акцент върху изобразителното изкуство.

Гостите на вечерта бяха посрещнати още от фоайето с цветове, сътворени от малчуганите в "Кът на открито“ по проекта и подредени в изложба от техни рисунки. Многобройни бяха нетърпеливите да съпреживеят спектакъла, а сред тях бяха и приятелите на възпитаниците на Детската градина от Община Нова Загора – кметът на Общината Галя Захариева с екипа си, директорът на СУ "Христо Ботев“ Бойка Няголова, директори и учители от училища и детски градини, родители и граждани.

Малчуганите пресъздадоха чудна приказка за Кралството на цветовете. Спектакълът беше истинска феерия от слово, музика, танци, сценография и костюми, разгръщащ картина след картина историята на цветовете, които се скарали и пътя до тяхното помиряване. Приказката трогна дълбоко малки и големи и окрили сърцата им с надежда и вяра, че до доброто се достига само заедно, с подкрепа, мир и разбирателство, за да избуят в пълната си сила цветовете навсякъде. Пример за това беше и самият спектакъл, сътворен от всички учители и възпитаници на ДГ "Надежда“.

Красивото послание се усети и в думите на директорката Нели Стоянова на финала, изказала сърдечни благодарности към своя екип и родителите, обединени от една обща цел: "Да събудим творческата енергия и потенциала на всяко дете, да привлечем родителите като наши партньори и съмишленици за най-отговорното призвание – да изградим един по-добър свят за децата!“

Неспирни аплодисменти и цветя спечелиха малките артисти и техните учители. Публиката отнесе със себе си спомена за една вечер с красива и мъдра поучителна приказка за "Кралството на цветовете“, което удивително напомня за реалния свят, както и пожеланието на г-жа Стоянова: "Нека Ви е цветно – във Вас, около вас и в душите!“