Заместник-кметът Елка Неделчева бе гост на празничния концерт за 60-годишния юбилей на ДГ "Приказка" на 14 май. На сцената на Общинския културен център над 120 деца представиха вдъхновяващи фолклорни танци, песни и възстановки на народни игри. Концертът бе под надслов "60 години приказни традиции и обичаи" и бе финален етап на дейностите в градината по Национална програма "Хубаво е в детската градина". "Сред целите на обучението на малките ни възпитаници е да ги приобщим към българското творчество и традиции, а чрез тях да възпитаме привързаност към Родината" – обясни в началото на концерта директорът на градината Румяна Нинова.

Музиката и хореографията на концерта бяха дело на Ценка Панайотова и Надежда Владова, а в него участваха децата от групите: "Звездици", "Маргаритка", "Слънчице", "Веселушко" и "Шарена дъга". Концертът завърши с изпълнения на ДТА"Лудогорче".

В края на концерта заместник-кметът на Община Разград Елка Неделчева благодари за прекрасните изпълнения и за празника, който децата подариха на зрителите в залата. Тя заяви, че на сцената е видяла бъдещи танцьори не само от детските фолклорни формации в Разград, а и от професионалния Капански ансамбъл. Заместник-кметът поздрави и учителите и директора на градината за вложените енергия и професионализъм в подготовката на малките таланти. "Потопихте ни във вълшебния приказен свят на българския фолклор" – обърна се г-жа Неделчева към участниците в концерта и техните ръководители. Тя връчи на директора Румяна Ненова поздравителен адрес от името на Кмета на Община Разград Добрин Добрев.

Гости на концерта бяха и заместник областният управител Надя Йорданова и старши експертът в Регионалното управление на образованието Даниела Христова.