С кампания под надслов "Подари Рождество в един дом“ фондация "Искам бебе“ събира пари за двойка с репродуктивни проблеми от Свиленград, предаде кореспондент на "Фокус“. От търновския клон на организацията уточняват, че акцията им е част от световното движение #Щедриятвторник, в което участват за пръв път. Каузата отново е лична – да се подпомогне още едно българско семейство, което "иска бебе“. Целта е да бъдат събрани 5 хиляди лева за инвитро процедура за Петя и Филип от Свиленград. Пътят им към детето за тях се оказва много труден. Предстои им лечение и отново опит инвитро.

"Ние вярваме, че ще имаме бебе – готови сме да се борим докрай за тази мечта! Обръщаме се към вас за подкрепа и разчитаме на ваша помощ, за да успеем!“, с тези думи Петя и Филип се обръщат към всички, които искат да им помогнат.

Кампанията "Подари Рождество в един дом" на фондация "Искам бебе" може да бъде подкрепена онлайн на адрес: https://platformata.bg/bg/kauzi/1876:podari-rozhdestvo-v-edin-dom/details/campaign.html.

"Искам бебе“ е участник и в проекта "Информиране, ангажиране, успех“, който се реализира с финансовата подкрепа на фонд "Активни граждани България“ (www.activecitizensfund.bg). Основната идея тук е е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор, в това число на гражданските организации.

"Фокус“ припомня, че "Искам бебе“ ще участват отново и в Коледния базар във Велико Търново, който предстои да бъде открит в началото на декември. От фондацията подготвиха и традиционния си календар, който в края на всяка година излиза в благотворителен тираж. Изданието за 2023-а се казва "Да посеем живот“ и е посветено  на разнообразието на билки, подправки и плодове, които могат да се отглеждат в домашни условия. Към всеки календар са прикрепени семена, които могат да бъдат засадени в саксия или на двора.

Над 145 000 са двойките в България, които се нуждаят от асистирана репродукция, за да заченат дете. "Искам бебе“ подпомагат семейства с такива проблеми от 2007-а година.

Луиза ТРАНЧЕВА