За поредна година бургаските пожарникари издадоха календар с благотворителна цел. Този път идеята е да бъде подпомогнат Общинския приют за безстопанствени кучета, обясни за "Фокус" комисар Николай Николаев, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) – Бургас. 

"Инициативата е на Община Бургас. Те видяха успешната ни кампания миналата година и ни поканиха този път да участваме заедно. Така направихме 2 фотосесии – една на плажа през лятото, а друга в студио. Целта е да акцентираме вниманието върху Приюта за безстопанствени кучета, да призовем хората да не изоставят домашните си любимци и да се грижат добре за тях. А всеки, който  желае да се сдобие с такъв, да си вземе от приюта. Всички събрани средства в кампанията ще отидат за отглеждането на кучетата, които вече се намират там", посочи Николаев. 

Всеки, който желае да закупи календара с бургаските пожарникари, може да го направи в Приюта за безстопанствени кучета - в местността "Пода" край Бургас. 

По време на миналогодишната благотворителна кампания бяха продадени около 400 календара и така бяха събрани над 5000 лева. Тогава инициативата подпомагаше децата на загиналите служители на Пожарна безопасност и защита на населението.