С изложба, представяне на две книги и кръгла маса художникът и преподавател проф. д.п.н. Пламен Легкоступ, който е и бивш ректор на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“ празнува своята 65-годишнина, предаде кореспондент на "Фокус“. Екзпозицията носи името "5 от 65“, като името не е случайно. В нея са включени 65 творби – 38 живописни и 27 графики, нарисувани от Легкоступ в рамките на пет години.

Празнуването на рожден ден с откриване на изложба се превърна в традиция за търновския художник. До момента той е отбелязал своя личен празник по този начин цели три пъти.

Паралелно с това Легкоступ ще представи и сборникът "Образи и слова. Между четката и перото", включващ 16 стихотворения, 4 разказа и една песен, написани от български журналисти и общественици.

Във връзка с 65-ата годишнина на професора колегите му от ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" и катедрата "Предучилищна педагогика", в която работи от 1986 година, организират кръгла маса. Тя ще премине под наслов "Изкуство, творчество, възпитание. Между четката и перото" и в нея са поканени за участие учени от цяла България. Свои разработки, които вече са включени в сборник със същото име, са изпратили 35 преподаватели от различни университети. Изданието ще бъде представено по време на кръглата маса на 5 април от 14:00 часа в зала 108-В на Корпус 5 на университета.

Експозицията "5 от 65“ ще бъде представена на 4 април от 17:00 часа в ИЗ "Рафаел Михайлов“, заедно с първия сборник.