Интересни симулации, демонстрации и информация са инициативите, които са подготвили от общинската дирекция "Превенции", с които ще борят катастрофите по пътя. Кампаниите ще се проведат днес - 21 юни, от 17.30 до 18.30 часа, на площад "Антон Новак“ (пред Фестивалния и конгресен център), съобщиха от дирекцията.

Те са под надслов "Не шофирай ако си пил“ и "Без дрога на пътя: последната магистрала“. В тях ще участват над 50 доброволци от превантивните клубове към дирекция "Превенции“, както и полицейски инспектори.

Поводът за превантивните инициативи е Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества.

Всеки ден по пътищата ни загиват или са ранени хора от шофьори, употребили алкохол и/или наркотици. Затова дирекция "Превенции“ на Община Варна, заедно с Общинския съвет по наркотичните вещества и ОД на МВР, сектор "Пътна полиция“, организират тази кампания, съобщиха от там.

Основна цел на кампанията е опазване живота и здравето на младежите, техните приятели, връстници, близки, чрез призив за разумно, отговорно и толерантно поведение на пътя.