В Народно читалище "Христо Ботев-1871" град Смолян се проведе годишен концерт, посветен на 30 години от създаването на музикално-танцова формация "Фани Бенова", видя "Фокус“. Зала "Сашо Чобанов" бе изпълнена с гости, родители, приятели, жители на града.

"Тази формация се превръща в нарицателно име за талант в нашия град Смолян. Поклон пред името и величието на Фани Бенова. Благодарности за нейните последователи и ръководители на музикални формации и групи“, споделиха участници в концерта.

В концерта взеха участие съставите на танцовите формации "Зареница" и "Най“,  с ръководители Марияна Йосифова, Теодора Георгиева и корепетитор Владимир Палаузов. На сцената се изявиха и вокална група "Ровойс" и детска музикална формация "Щурче“, с ръководител Мая Пичурова, както и "Sleepwalkingz", с ръководител  Руси Йосифов.

Публиката бе поздравена и от индивидуалните изпълнители и бивши възпитаници на формацията Борислав Маджаров, Божидара Николова, Кристина Иванова и Радостина Петева. Със своите изпълнения, те се преклониха пред паметта на Фани Бенова и направиха поздрав за всички в залата.

В края на концерта, по традиция и тази година бе отдадена признателност на абитуриентите, които години наред изпълват залите на читалището със своите песни и танци. От името на Настоятелството ги поздрави Момчил Караиванов, който им  раздаде  грамоти  и пожела успешен старт в живота.

От своя страна абитуриентите благодариха за многото грижи, положени за тях.

Поздравителен адрес  бе прочетен от кмета на Община Смолян господин Николай Мелемов.