Тази вечер е откриването на Празниците в долината на тракийските царе 2022 в Казанлък, предаде кореспондентът на Радио "Фокус"-Стара Загора. Дългоочакваните празнични дни, посветени на мистичната древнотракийска култура тази година ще продължат до 4 септември. Програмата е наситена с разнообразни събития.

Днес в 18.00 часа ще се състои

"Музикално влакче" – тържествена обиколка на града с участието на инструменталисти от Биг Бенд Благоевград. От 18.30 часа в Тракийската гробница ще бъде открита фотоизложбата "Джазът през погледа на фотографа Константин Зайков". Пред гробницата в 19.00 часа ще е тържественото откриване на търговското изложение Празници на тракийското вино и винена култура Казанлък 2022. В 20.00 часа ще бъде връчена наградата на името на проф. "Александър Фол", след което казанлъчани ще се насладят на концерта на Биг Бенд Благоевград с ръководител Борис Янев.

Оперните спектакли се отличават в празничната програма с висока класа и атрактивност на брега на язовир "Копринка“, над водите на потопения древен град Севтополис. Община Казанлък ще предложи организиран транспорт в дните на спектаклите на Държавна опера – Стара Загора. Бусът ще тръгва от спирката пред сградата на Общината два часа преди началото, в 18,00 ч. и ще връща пътниците след края на оперната постановка. Цената на билета в двете посоки е 5 лв.

Билети за оперните спектакли ще може да се закупят и на място на брега на язовира. Продажбата на билети за оперните спектакли на Държавна опера – Стара Загора продължава на цена 20 лева в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4. Работното време на центъра е от 09,00 ч. до 18,00 ч., с прекъсване между 12,30 и 13,30 ч. Телефоните за контакти са: - 0431/98352, +359 885771464. Билетите са в продажба и на касата на операта.

За втори път на откритата сцена Държавна опера – Стара Загора и Община Казанлък ще предложат на изисканата публика три спектакъла с начален час 20,00 ч.- на 1 септември – "Хубавата Елена" опера-буфа от Жак Офенбах с участието на Антоанета Добрева-НЕТИ, на 2септември – "Кармен" от Жорж Бизе с Даниела Дякова, Ивайло Михайлов, Валери Турманов и др. и на 3 септември – "Моление" – концерт в 2 части с диригент Старозагорски Митрополит Киприан.

Рени АТАНАСОВА