Община Генерал Тошево започва изпълнение на проект "Ремонтни работи на обществена сграда към стадион "Спортист" гр. Генерал Тошево II и III етап", с което стартира втория етап от ремонтно-възстановителните дейности на градския стадион. През 2022 г., със собствени средства, Общината е извършила основен ремонт на външната част на сградата, на козирката на съоръжението и трибуната, съобщиха от Община Добрич.

Общата стойност на проекта е 275 200 лв. безвъзмездна помощ от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г., чрез Стратегията за ВОМР на Местната инициативна група "Балчик - Генерал Тошево“.

Планираните ремонтни дейности ще обхванат съблекалните, спортно-възстановителния център и помощните помещения на първия и втория етаж. Ще бъде подменена цялата ел. инсталация, вкл. инсталирането на нови кабели, ключове, контакти, осветителни тела, ел. табла, бойлери и др. Ще бъде направен основен ремонт на цялата ВиК инсталация, като ще се подменят тръбите, смесителните батерии, душовете и санитарията. В четирите съблекални, бани, тоалетни, мокри и помощни помещения ще бъдат положени ламинат, облицовки и настилки. Стените и таваните ще бъдат освежени, а всички врати ще бъдат подменени с нови от алуминиев профил.

След завършване на планираните ремонтни работи по интериора на сградата ще започне възстановяването на част от откритите трибуни на стадиона. Ще бъдат монтирани нови метални конструкции и седалки от обработен дървен материал.

Проектните дейности ще приключат до юни 2025 г.