Двама хулигани задържаха полицаи от Горна Оряхвоица и Лясковец в събота вечерта. Това съобщават от Областна дирекция на МВР – Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“.

От полицията уточняват, че в на 10 юни по време на обход в Лясковец, органите на реда забелязват 33-годишен техен познайник, който без видима причина ударя с ръка пътен знак, блъска минувач, а след това ударя по предния капак лек автомобил, спрял да го пропусне, отваря вратата на колата и се кара с шофьора. След намесата на органите на реда мъжът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР, като при задържането му са изплозвани физическа сила и помощни средства. По случая е започнато досъдебно производство.

Около 22:00 часа в управлението в Горна Оряховица е получен сигнал за мъж, който вървял по пътното платно на улица в железничарския град и след като автомобилите, преминаващи от там намаляли или спирали, за да не го блъснат той се хвърлял на предните им капаци и изтръгвал чистачките им. След намесата на граждани той побягнал. Минути, след подаване на сигнал в полицията от бдителни горнооряховчани и точно описание е установен в дома си и задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

По случая е образувано досъдебно производство.