Четири подадени проекта от Община Рудозем в ПУДООС по Националната кампания “Чиста околна среда - 2024" са одобрени и ще получат финансиране, съобщи за "Фокус“ кметът на общината, инж. Недко Кулевски. Това са проекти в детска градина “Снежанка" – Рудозем, детска градина “Дъга" - село Елховец, кметство Рибница и кметство Чепинци. Стойността на проектите за детските градини е 7500 лв., а за кметствата – 15 000 лв.“, поясни инж. Кулевски.

По думите му, дейностите по всички тях ще бъдат осъществени изцяло с доброволчески труд, като това е едно от условията по проектите. Отпуснатите средства за са закупуване на съоръженията, като ще се изграждат детски площадки, беседки, фитнеси на открито и други. Дейностите по проектите трябва да приключат до края на годината, уточни кметът на Рудозем.

Той допълни, че започват да работят и по проектите от Инвестиционната програма към Министерството на финансите. "Общината Рудозем има одобрени проекти за 10 млн. лв. в момента вървят процедури за избор на изпълнител. Една част от тях вече имат избрани изпълнители и започваме работа, а останалите са в процес за избор. Надявам се в най-скоро време да бъдат избрани и амбицията ми е до края на годината да ги завършим. Очертават се сериозен строителен сезон в община Рудозем тази година, каза още инж. Кулевски.