С дарения подменят счупеното стъкло на Македонския културен клуб в Благоевград, предаде репортер на "Фокус".

Пет дни, след като едно от стъклата на Македонския културен клуб "Никола Вапцаров" в Благоевград бе счупено, вече са ясни не само извършителите, но и кои ще поеме разноските по възстановяването на нанесените щети.

Счупеното стъкло ще бъде подменено, а сметката ще бъде платена посредством събрани дарения от жители на Благоевград и близките села, фен клубовете на "Пирин" и "Миньор Перник".

Необходимите средства са били събрани само за 1 час, обяви във "Фейсбук" Людмила Костадинова, която бе посочена като един от извършителите на деянието.

"Още по-важно е, че успяхме да покажем /на когото трябва/ способността си да бъдем единни в силата, куража и любовта си към майка България. Благодаря ви БЪЛГАРИ!", допълва тя.

Освен Людмила Костадинова, полицията е установила още трима души, които са счупили стъклото. Единият от тях е съпруг на Людмила и служител на ОП "Озеленяване" – Благоевград. Другите двама извършители са още един служител в ОП "Озеленяване“ и неговата съпруга.

За момента не се предвижда те да бъдат уволнение, стана ясно от заявена позиция от страна на кмета Илко Стоянов, който написа в социалните мрежи, че ако вината на двамата негови служители бъде доказана, то той ще ги отстрани от работа, само при условие, че подобно наказание бъде приложено и към служителите на граничните пунктове, които в събота спираха български граждани и не ги допуснаха в РСМ, за да почетат Гоце Делчев.