Кампанията "С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ отново организират във Велико Търново. Това ще е петото поредно издание на инициативата, която подкрепя семейства, които искат да имат деца, предаде кореспондент на "Фокус“.

На 7 и 8 март между 15:00 и 20:00 часа при спирката на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов“ младежи от Ротаракт – Велико Търново ще подаряват цветя срещу скромни парични дарения.  Средствата ще бъдат събирани в специално запечатани за целта урни и ще бъдат дарени на Фондация "Искам бебе", която ще подпомогне двойка, бореща се за своето щастие.

"Изборът ще бъде осъществен чрез жребий в присъствието на нотариус и представители на организаторите“, обясняват инициаторите.

"Фокус“ припомня, че през последните години събраната сума от кампанията "С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ е помогнала на четири двойки, две от които вече прегръщат своите дечица.

Кампанията е съвместна между Ротаракт клуб, фондация "Искам бебе“ и Община Велико Търново.

Младите ротарианци призовават за гласност пред обществото и отворена комуникация относно деликатни теми като въпросната, които не са толкова често засягани. Те приемат присърце не само тази кауза, но и много други. За да помагат на безброй хора в района, доброволците организират през годините дарения на хранителни продукти за социално слаби семейства, учебни пособия за ученици, книги за различни институции, кръводарителска кампания и много други. Младежите споделят, че понякога акциите им са много трудни поради липса на доброволци, но крайната цел винаги ги е мотивирала. Те са с отворени врати за нови приятели, които да станат част от тяхното семейство и да продължат добрините в града.

Ротаракт е организация за младежи между 18 и 30 години в "Ротари Интернешъл“ , която организира хуманитарни кампании. Тази година клубът на младите ротарианци във Велико Търново навърши 20 години от създаването си. Юбилеят беше отбелязан отново с кауза - този път към Центъра за кожно-венерически заболявания във Велико Търново, която в момента е в ход, а резултатите от нея ще бъдат оповестени скоро.