С богата програма от събития в Добрич ще бъдат отбелязани 150 години от гибелта на Левски, предаде репортер на "Фокус". Проявите започват от днес. В 13:00 ч. в Зала 3 на Младежкия център ще се проведе среща дискусия "Дела трябват, а не думи“ с участието на възпитаници на ЕГ "Гео Милев". В 14:00 ч. в зала "Минерали“ (3 ет.)  в Народно читалище "Йордан Йовков – 1870 г.“ е организирана тематична среща с писателя и изследовател на делото на Левски – Румен Москов.

Утре - 16 февруари, от 10:30 ч. в Интерактивната зала на Регионална библиотека "Дора Габе“ ще има беседа под наслов "Безсмъртният“ с представяне на дигиталното издание на тефтерчето на Васил Левски. В образователната игра ще се включат ученици от ОУ "Христо Ботев". Образователните срещи в контекста на темата в Младежкия център и библиотеката ще продължат и в следващите дни с ученици от други училища в Добрич.

Възпоменателно тържество ще се проведе на 18 февруари пред паметника на Левски. В 9:30 ч. Духовият оркестър на Добрич с диригент Стоян Монов ще изпълни възрожденски песни. В 10:00 ч. ще бъде отслужена панихида. В 10:10 ч., пред паметника на Васил Левски ще започне тържественото възпоменание.

От 10:00 ч. до 12:00 ч. отново пред паметника на Васил Левски ще се състои караул на паметта с ученици на Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски“.

Жулиета НИКОЛОВА