Празнична за Горна Оряховица седмица започва днес, предаде кореспондент на "Фокус“. Събитията стартираха с откриване на Алея на художниците в центъра на железничарския град. На нея са разположени различни занаятчийски ателиета и работилници, има улични музиканти, а любителите на забавата могат да се възползват безплатно от някоя настолна игра. В 17:00 часа в Младежкия дом започва модно еко шоу на деца от детските градини.

Началото на празничните концерти ще постави хитовия дамски струнен квартет "Интро“.

Жителите и гостите на града ще могат да се убедят в магнетичния чар на четирите дами от "Интро“, известни със смелите си интерпретации на класическа музика и завладяващи експерименти със стилове и звуци. Атрактивните изпълнения на три цигулки и виолончело ще наелектризират публиката, като своеобразна интродукция към препълнената с празнични и музикални събития седмица. Този първи голям концерт започва в 18.00 часа на централния площад "Георги Измирлиев“. Водещ на събитието ще бъде популярното телевизионно лице Драгомир Драганов.

На сцената ще са още Стелияна Цвяткова, Кристина Енчева, Алекс Карабоев, балет "Калина“, акробатичното дуо братята Мартин и Данаил Николови.

На 29 май, когато се отбелязва празника на града, на сцената в Горна Оряховица ще излязат артисти и изпълнители от 7/8 и "Куку Бенд“ – Краси Радков, Камен Воденичаров, Георги Милчев-Годжи, Йордан Йончев-Гъмзата, Борис Солтарийски, Невена Цонева, балет "Магаданс“, заедно с горнооряховски музикални и танцови таланти.

В дните до края на седмицата жителите и гостите на Горна Оряховица ще имат възможност да се насладят също и на песните на фолклорни звезди като сестрите Филатови, Николай Славеев, Пепи Христозова.

Грандиозен музикален финал на едноседмичните празненства ще постави обичаният от всички поп изпълнител Любо Киров, чийто концерт е от 21:30 часа на 1 юни, на открита празнична сцена при Летния театър.

В края на седмицата е кулминацията на Празника на горнооряховския суджук и Празника на Горна Оряховица.