Календари за 2023-а година направиха доброволците от фондация "Искам бебе“. С парите от продажбата им организацията ще подкрепи финансово каузата си – да подпомага двойки с репродуктивни проблеми, предаде кореспондент на "Фокус“.

Всички събрани средства ще отидат при семейство, което има нужда от от донорски генетичен материал, за да сбъдне мечтата си за дете.

Кампанията е ежегодна и всеки път календарите са с различна тематика. През 2022-а тя е свързана с разнообразието на билки, подправки и плодове, които можем да отглеждаме в домашни условия. Към всеки брой са прикрепени семена, предоставени на неправителствената организация от Ботаника, които могат да бъдат засадени в саксия или на двора.

"При направена поръчка за повече от 20 броя от корпоративен дарител, на всеки календар може да има стикер, който съдържа името и логото на компанията, както и надпис "Подарък с кауза" като по този начин желаещите изразяват своята подкрепа към "Искам бебе", допълват от фондацията.

Всеки, който иска да подкрепи каузата, може да се свърже с областния координатор на "Искам бебе“ Вероника Михайлова /за Велико Търново/ или да направи заявка на тел. 0886/ 801 309 /за поръчки извън града/. Препоръчителното дарение е 10 лв.

Календарите са създадени в партньорство с Ботаника, БИЛЛА България и FEIA.