Деца от Девин откриха благотворителен базар, в помощ на 13-годишната Рая, която е с диагноза Сарком на Юинг и има нужда от скъпоструващо лечение в чужбина, предаде репортер на "Фокус“. Освен базара под надслов "Деца помагат на деца“, в много магазини в община Девин вече са поставени кутии за дарения, има такива и в Смолян. Организира се и провеждането на благотворителен футболен турнир.

Рая е едно прекрасно дете, едва на 13г., от гр. Девин. Тя е едно усмихнато, лъчезарно, жадно за живот българско дете. Тя е съкровище, за което ние трябва да успеем да направим всичко възможно да повярва, че животът е хубав, изпълнен с много приятни емоции, че си заслужава да се изживее, дори и в такива ненормални за всички ни времена. Времена, в които нашите политици ни карат да пишем тези постове и принуждават българските семейства да търсят лечение в чужбина, за да има шанс детето им да живее!

Ден като всеки друг  и изведнъж се появява странна подутина на ръката на Рая! Следва тежката диагноза Сарком на Юинг и всичко за миг се преобръща!

Безгрижното детство, училищният звънец, безкрайните игри (децата някъде в България играят, все още) всичко спира! 

В момента Рая е на изследвания в Германия, диагнозата е потвърдена и тя се надява да получи възможността за успешна терапия. Трудно е, но тя е невероятна, борбена и понася всички изпитания. Лечението, животът в чужбина, са свързани с много промени за цялото семейство. Разходите са огромни и непосилни за него. Мястото, където Рая има шанса да се излекува и да ни озарява отново с прекрасната си усмивка! В момента се прави цялостна диагностика в Германия .  Родителите ще бъдат благодарни на всеки отделил от средствата си, в тези трудни времена, за да има шанс Рая да се излекува и да се радва на живота, като всяко нормално дете!

IBAN- BG81STSA93001528423461

Банка- ДСК АД

Таня Сергеева Аврамова (майката на Рая)

TANYA SERGEEVA AVRAMOVA

Нека дарим шанс за живот!