"Образованието е сред основните приоритети за БСП, целта ни е да се постигне високо качество в училищата в съответствие със съвременните изисквания. Създаване на работеща система за максимално обхващане в образователните институции на всички, подлежащи на задължително образование, както и пълен преглед на програмите, учебното съдържание и съобразяването му с възрастовите и психологически особености на децата и учениците са сред мерките ни“, каза водачът на старозагорската листа на "БСП за България" Георги Гьоков в гълъбовското село Обручище.

Гьоков, петият кандидат за депутат в листата Драго Коев и кметът Станислав Габровски се срещнаха с жители и коментираха образованието, културата, енергетиката и социалната политика на БСП. Преди това Гьоков и Коев направиха дарение за децата и учениците в ОУ "Св.св. Кирил и Методий" и филиала на детската градина.

С благодарност за увеличените си пенсии посрещнаха в община Гълъбово министърът на труда и социалната политика в коалиционния кабинет. "БСП винаги когато е на власт се грижи да има увеличени пенсии, майчинство и добри новини за образованието. Наясно сме, че инфлацията изяжда увеличенията, но настояваме тази политика по доходите да продължи, а само БСП е в състояние да постанови социална политика, адекватна на нуждите на българите", подчертаха участниците в срещата.

"БСП беше в управлението на страната, за да промени ниската степен на социална подкрепа и липсата на социална справедливост. Увеличихме средно пенсиите: от декември 2021 г. с 12,8%, от юли т. г. с 26%, минималната пенсия беше 370 лв. и стана на 467 лв., повишихме средния размер на пенсиите и той достигна 669 лв., постигнахме 45% ръст на социалните пенсии за инвалидност и повишихме с 45% добавките за ветераните от войните и за чужда помощ. От 1 октомври влиза в сила ново преизчисление на пенсиите, чиято цел е да доведе до сближаване на отпуснатите по-назад във времето пенсии с тези, които са отпуснати по-скоро. И средната пенсия става 722 лв., а таванът на пенсиите се повишава и ще достигне 3400 лв.", каза Гьоков. В резултат на преизчислението се очаква 770 000 пенсионери да получат 15% средно увеличение на пенсиите. Увеличение на добавката от Учителския пенсионен фонд от 0,33% до 0,5% от размера на пенсията.

"Основните ни цели на левицата в 48 НС ще са отново борбата с бедността, с растящите цени, с инфлацията и спекулата, ще защитаваме всеки български гражданин и всяко българското семейство. Депутатите на БСП ще продължат промяната, защото хората искат справедлива социална политика", каза Драго Коев, който призова да се гласува на 2 октомври с бюлетина N28.

Участниците на срещата бяха единодушни, че здравето и чистият въздух в региона на електроцентрала са най-ценни и държавата трябва да намери категорично решение на този дългогодишен проблем, както са го намерили останалите топлоелектрически централи в Маришкия басейн, отговарящи на световните изисквания, още повече, че тук работят и живеят хиляди. "За запазване на комплекса "Марица Изток" и предотвратяване поемането на каквито и да било ангажименти, които възпрепятстват работата му е "БСП за България", заявиха социалистите.