Близки и роднини на деца, загинали на пътищата в цялата страна, почетоха паметта им в Бургас. Почернените семейства още веднъж призоваха за промени в законодателството, за да се спре войната на пътя.

Преди 12 години на възлова улица в Бургас 12-годишната Валя губи живота си, блъсната от автомобил. Ужасяващият спомен, не се забравя, казва нейната майка.

Виновната шофьорка получава наказание от година и два месеца, съобщиха от БНТ.

"Няма да лъжа, ще кажа, че не съм ѝ простила. Не смятам, че това е кой знае какво голямо наказание. Доколкото знам, събота и неделя си е била вкъщи", казва Мария Димитрова.

Обединени от мъката, родители на деца, загинали преди 12 г., положиха цветя на лобното място на Валя. Образувалата се червена пътека е напомняне към шофьорите – да бъдат по-внимателни.

Трифон Трифонов: Провеждат се винаги инициативи от пострадалите родители, от близки на тях, но промяна няма.

Ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР-Бургас: Явно впечатлението на хората е точно такова. Аз бих призовал да не забравяме едно-единствено нещо, че човешкият живот е най-ценното.

Михаил Попов, Институт за пътна безопасност: Няма ли правителство, което иска да реши наистина проблемите по отношение на пътната безопасност, нищо няма да се промени.

В небето бяха пуснати 112 балона и бели гълъби с призив войната по пътищата да приключи.