С поредица от събития за малки и големи Велико Търново отбелязва Международния ден на детето – 1 юни, предаде кореспондент на "Фокус“.

Проявите започват още в 9:00 часа сутринта. Тогава пред църквата в търновското село Балван ще има тържество за всички малчугани от населеното място. Освен добро настроение и много забавления, те ще получат и лакомства – подарък.

От 14:00 часа в парк "Марно поле“ ще има празник за деца и младежи от функциониращите социални услуги в Община Велико Търново и за всички малки и големи, които искат да се забавляват. В програмата ще бъдат включени занимания с аниматори, провеждане на индивидуални и отборни развлекателни игри, както и организиране на своеобразни кътове с различни дейности - "Пластилинена рисунка“, "Шареното камъче“, "Декорация саксия“, "Боди арт“, "Смешна олимпиада“, "Дама“, "Фото кът“.

Специално за празника деца от социални услуги са изработили от различни материали уникални нестандартни шапки, с които сами ще се представят в конкурс-дефиле "Най- впечатляваща шапка“.

В 17:00 часа пък започва общоградското тържество, организирано от Център за подкрепа и личностно развитие – Общински детски комплекс.

В концертната и забавна програма участват детски и ученически формации, фокусникът Ник и популярната българска певица Росица Кирилова. Подготвени са много игри, забавления, рисуване на асфалт и други.