С постановката "Кучето, което ...“ започва новия сезон на куклен театър ВЕСЕЛ във Велико Търново. От културната институция уточняват за Агенция "Фокус“, представлението е част от проекта "Съботни спектакли за семейна публика“ и ще бъде представени от 11:00 часа в читалище "Искра“.

Спектакълът е по класическия текст на Джани Родари и е от репертоара на Държавния куклен театър в Русе. "Кучето, което…" е дело на Деница Дончева, музиката – на Станимир Иванов. Автори на сценографията и куклите са Георги и Таня Пасеви, а на идейната концепция – Деница Дончева. Кремена Станева, Мартин Маринов, Васил Маринов, Радинела Тотева и Христина Стоянова играят в атрактивния спектакъл.

Колко учители са нужни, за да научат едно малко кученце да лае? А кой е най-добрият учител за едно кученце? Петелът, кукувицата или човекът? Трябва ли да можеш да лаеш, ако си куче? И още много въпроси, на които едно малко и неопитно кученце търси отговор, докато намира себе си. Една такава приказка има няколко финала, защото има много пътеки, по които можем да вървим, докато пораснем. Може даже да се заблудим, докато слушаме този или онзи… Но в края на всяка приказка побеждава любовта, а светът от черно-бял става цветен.

Новият театрален сезон ще изненада любителите на кукленото театрално изкуство с много нови заглавия – "Бременските музиканти", "Чук и Пук", "Първобитна приказка" на театрите от Русе, Търговище, Пловдив и Ямбол. След успешното четвърто издание на международния театрален фестивал "Лято, кукли и приятели" търновският куклен театър продължава своето активно сътрудничество с театри от цяла България. Свои нови спектакли ще представят професионалните театри от Бургас, Варна, Сливен, Хасково, Шумен, Плевен.