Кметството, Църковното настоятелство и Пенсионерският клуб на с. Овощник организират Благотворителен Коледен базар и Дегустация на трапезни вина, предаде репортер на Агенция "Фокус". Събраните средства ще бъдат дарени за ремонт на местната църква. 

Коледният базар ще се проведе на 20 декември от 10.30 часа в Пенсионерския клуб, като всеки желаещ може да се включи със собствени изделия. Дегустацията на трапезни вина ще се състои на същата дата в 18.00 часа. Вината са произведени от майстори, начинаещи и любители на напитката. Ще има и гости сомелиери от град Казанлък. Желаещите да се включат е необходимо да са в клуба в 17.30 часа и да носят минимално количество 500 мл. вино. За най-добрите вина организаторите са подготвили специални награди.

През тази година се навършват 125 години от създаването на храма "Света Богородица“. През 1939 година е направен пълен ремонт на храма. Такъв има и за 100-годишнината му, но е частичен. През 2019 по повод храмовия празник специален гост е Негово високопреосвещенство старозагорският митрополит Киприан и свещеници от Казанлък.

Вече 125 години храм “Света Богородица" в село Овощник не е затворил врати. Ежегодно църковното настоятелство и всички доброволци, взели присърце каузата, се грижат за храма и правят частични ремонти.

Рени АТАНАСОВА