През уикенда в залата по стрелба на ОУ "Никола Обретенов“ в Русе се проведе 6-ият Републикански турнир " Сексагинта приста", съобщиха от пресцентъра на Община Русе. Негов домакин и организатор е Спортен клуб по спортна стрелба "Локомотив“ с подкрепата на Община Русе.

Рекорден брой участници от цялата страна участваха в надпреварата в дисциплините "Пушка“ и "Пистолет“, като състезанието с пушка се проведе за първи път в историята на турнира. Специален гост на състезанието беше Петя Луканова, участвала в Олимпийските игри в Лондон 2012 г.

"Благодаря за усилията, които полагате да мотивирате младите русенци и да ги вдъхновявате да се самоусъвършенстват ежедневно“.

С тези думи заместник – кметът Златомира Стефанова се обърна към председателя и треньор на СКСС "Локомотив“ Севдалина Стоянова, като също така награди победителите в дисциплина "Пушка“. Тя изказа подкрепата на общинската администрация за провеждането на първия международен турнир, организиран от русенския спортен клуб, както и за Купата на президента, които се очакват през 2023 г. 

Директорката на Ученическата спортна школа Мая Петрова връчи поощрителни награди на участниците, пожелавайки им все така настойчиво да се утвърждават както на родна земя, така и в международни турнири.