Велико Търново. С нова, по-висока цена, е градският транспорт в старата столица от началото на месец септември, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Велико Търново. От 1-и всички потребители на услугата в града плащат за билет 1,50 лв. Увеличението от 50 стотинки бе въведено след искане на местните транспортни фирми, които обслужват градските и междуградски линии в общината. По-високи са и цените на билетите за междуселищните автобуси.

Мотивите за повишението, според фирмите, са свързани с поскъпването на горивата, увеличението на минималната работна заплата и по-високите разходи за консумативи. Решението е взето след разглеждането на искането от експерти от Община Велико Търново, които се включиха в специална комисия, създадена с решение на кмета инж. Даниел Панов. Градоначалникът е подписал и анекси с превозвачите, които са допълнение към съществуващи договори, за да се въведе новата цена по законов ред. 

Мненията за поскъпването на билетите на градския транспорт са разнопосочни. Част от хората не го подкрепят, защото според тях предлаганата услуга не съответства на цената. Други пък са съгласни, тъй като "всичко е поскъпнало и досегашната цена не отговаря на реалните разходи за транспорт“.

Луиза ТРАНЧЕВА