Поредна разяснителна среща за жителите на общината относно новата процедура за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради предстои във Велико Търново. От Общината припомнят за "Фокус“, че повод за нея е големия интерес от страна на старостоличани към темата. Стотици посетиха предходните кампании. Многобройни бяха и въпросите, отправени към администрацията по телефона и електронната поща.

В тази връзка на 24 февруари /петък/ от 17:30 часа в Голяма зала на Общината отново ще се проведе среща за санирането, на която са поканени всички заинтересовани граждани, а именно: домоуправители на многофамилни жилищни сгради (проектирани преди 26 април 1999 г.) управляващи се по реда на Закона за управление на етажната собственост, на територията на цялата община); председатели на управителни съвети и управители на сдружения на собствениците (регистрирани по реда на Закона за управление на етажната собственост).

По новата процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“ за Община Велико Търново са предвидени 50 милиона лева, с които могат да бъдат внедрени мерки за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Все още продължава обследването на блоковете и изготвянето на техническите паспорти.

За над 40 сгради във Велико Търново дейностите по регистрацията на сдружения на собствениците, обследването на сградите и изготвянето на техническите паспорти са в напреднала фаза.

Допълнителна информация за срещата и по темата като цяло можете да получите от арх. Николай Миладинов на тел. 0882366636 или е-mail:nikolay.miladinov@gmail.com.