Изцяло ремонтирано и обновено е интензивното отделение за терапевтично болни в МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Горна Оряховица, предаде кореспондент на "Фокус". Дейностите приключиха в навечерието на едни от най-хубавите пролетни празници - Лазаровден и Цветница.

Средствата за ремонтра в размер на 307 хиляди лева с ДДС бяха отпуснати от Министерство на здравеопазването. Държавната структура си партнира с болницата в Горна Оряховица, като по мащабния проект бяха обхванати още 132 лечебни заведения в страната.

В Горна Оряховица са ремонтирани манипулационни зали, кабинети на лекари и медицински сестри, сервизни помещения, коридори, стълбища и част от покрива над отделението, което не е ремонтирано от създаването на МБАЛ "Св. Иван Рилски". Със средства на лечебното заведение са закупени легла и медицинско оборудване.

Отделението е с капацитет 14 легла. Още от другата седмица там ще бъдат настанявани тежко болни интензивни пациенти от Неврологично и от вътрешните отделения. Структурата ще може да се трансформира и да приема интензивни пациенти по време на ковид вълни и други епидемии.