Рут-Констанс Койнарска спечели “Добрият Самарянин 2022“- годишните награди на сдружение "Самаряни“ в Стара Загора, съобщиха за Агенция "Фокус" организаторите. Отличието й беше връчено на стилна церемония на сцената на Държавна опера-Стара Загора. 

Сред отличените за добротворство са и двете треньорки по плуване към клуб "Траяна“ Теодора Петкова и Виктория Колева, за работата си с казанлъшката ученичка Христослава Колева, която спечели десетки медали от национални и международни турнири за младежи с двигателни и ментални увреждания.

Церемонията се проведе на 5 декември и беше открита с танц в изпълнение на Христослава, която е лице на Старозагорската опера и проекта "Ние сме музиканти“. Залата беше пленена от изящния й танц, а Сопраното Русалина Мочукова, солист на Държавна опера – Стара Загора, дипломиран логопед и ръководител на проекта, сподели, че Христослава е покорила сцената и публиката и много се гордее с нея.

На церемонията бяха връчени за първи път отличия в категория "Неуморно добър самарянин“ на трима старозагорци, които за поредна година "сътворяват доброта“. Специални плакети получиха Моника Маринова, Марина Димитрова и Янко Янков.

Наградата на общността спечели Ивайло Георгиев, треньор на Спортен клуб "Атила“ и председател на Сдружение "Боен клуб Берое" – Стара Загора. Посмъртно бе дадено отличието на общността на Георги Ханзъров, подкрепял украинските бежанци в регион на Стара Загора в начало на войната.

Годишните награди “Добрият Самарянин 2022" бяха раздадени за дванадесети пореден път. Мотото тази година беше “Добрият Самарянин за някого си ти!". 

Рени АТАНАСОВА