Включих се в инициативата "Нашият град е наша отговорност“, организирана от русенски училища и сдружения и заедно почистихме кв. "Възраждане". Това заяви русенец в популярна група във Facebook, предава "Фокус".

Ето какво още написа той в социалната мрежа:

Не веднъж съм участвал и организирал подобни акции, но днешната ще остави в мен специален спомен и удовлетворение. Избрах да почистя детска площадка зад Механото. Пясъчникът беше замърсен и неподдържан, като дори една котка ми показа причината затова. Пясъкът трябва по правило да се сменя поне веднъж годишно, а моето предложение е да имат покривало и то да се отваря само когато дете иска да играе.

Цигари, опаковки, капачки и пак цигари. Уж детска площадка, а пълно с фасове. Надявам се хората, които четат това и си хвърлят цигарите на земята, да се замислят следващия път и да използват близките кошчета. Фасовете са едни от основните боклуци във всички акции по почистване.

Имаше едно дете на детската площадка, което ми носеше по едно боклуче и го пускаше в краката ми. Аз го вземах и го хвърлях. Накрая детето откъсна няколко глухарчета и ми ги подари в знак на благодарност. Това ще остави у мен траен спомен.

Тръгнах си удовлетворен от близо двата часа почистване и със сигурност ще се върна, но този път на чисто с децата ми. Благодаря на организаторите!