Бившият заместник областен управител на Русе Синан Хебибов бе назначен за парламентарен секретар на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/при министър Андрей Цеков, предават от "Дарик".

Длъжността е от ключово значение във всяко министерство, защото ролята на парламентарните секретари е да координират връзките между съответния министър и Народното събрание, както и да организират и контролират процеса по внасяне на законопроекти, решения, доклади и отчети пред депутатите. Също така длъжността изисква постоянен контакт с Министерския съвет, като Хебибов ще изпълнява и редица съвещателни и информационно-аналитични задачи.

Припомняме, че Синан Хебибов вече има опит в тази сфера. В предходния кабинет на "Продължаваме промяната“ той изпълняваше същата функция, само че в Министерството на транспорта и съобщенията. 41-годишният Синан Хебибов е магистър по финансов мениджмънт от Стопанската академия в Свищов. Има дългогодишен управленски опит в частни компании в сферата на пенсионното осигуряване и застраховането. Като заместник областен управител успешно се справи с нелеката задача да внедри машинен вот за първи път в региона при реализирането на предсрочен парламентарен вот. Той има богат опит и в мениджмънта на кризисни ситуации. Подкрепял е множество различни инициативи в Русенско. Като личен ангажимент приема каузата за осигуряване на дарения за спортни клубове в областта, където тренират подрастващи.