Мъж бе заплашван и преследван с автомобили от бившите си шуреи. Инцидентът се е случил вчера в русенските квартали "Чародейка" и "Дружба", съобщи ОДМВР-Русе.

За случая е подал сигнал потърпевшия, който е заявил, че на 28 септември около 11:45 часа е бил нападнат от двама мъже на 50 и 54 г., братя на бившата му съпруга. Мъжът разказал, че първо му отправили псувни, обиди и заплахи, след което нанесли удари по автомобила му, паркиран пред офис на куриерска фирма в кв. "Чародейка" в гр. Русе. Той силно се изплашил от поведението на двамата, качил се в колата си и потеглил в посока кв. "Дружба", а те го последвали с техните коли.

На кръстовището на "Печатни платки" единият го засякъл с автомобила си отпред, а другата кола отзад, но потърпевшия успял да избегне сблъсък и се измъкнал. Насочил се към ул. Зорница, от там към кооперативния пазар и двама продължили да го следват, като на жп рампата преследването приключило. След това той отишъл да сигнализира в полицията. Сигналът е документиран, лицата посочени в сигнала са установени и срещу тях е започнато бързо производство за престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК.