Двудневно международно изложение на местни продукти ще се проведе в Русе на 9 и 10 декември в зала "Арена Русе“. Форумът е организиран от Министерството на земеделието със съдействието на Община Русе и ще бъде официално открит от министър Явор Гечев. В него ще участват кметът Пенчо Милков и ръководителят на Управляващия орган на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. и заместник-министър Георги Събев. Очаква се да присъстват представители на местните общности от България, Румъния и други страни на Европейския съюз.

На изложението ще бъдат представени продукти, произведени на териториите на Местните инициативни групи, финансирани по подхода "Водено от общностите местно развитие“ от Програмата. Форумът има за цел да предостави възможност на малките фирми – производители и търговци на храни, напитки и занаятчийски стоки от селските райони, да представят своята продукция пред обществеността.

Събитието ще бъде съпроводено с тематичен дискусионен форум с чуждестранно участие, който ще бъде посветен на подкрепата на производителите от териториите на Местните инициативни групи и възможностите за сътрудничество. В него участие ще вземат представители на различни институции, законодателни органи и Местните инициативни групи. 

Програмата на двудневното изложение, което е третото за годината подобно публично събитие, организирано от Министерството на земеделието.